شما الان این‌جا هستید:

سیستم فدرال رزرو (Federal Reserve System)

سیستم فدرال رزرو (FRS) چیست؟

اصطلاح «سیستم فدرال رزرو (FRS)» به بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا اشاره دارد. فدرال رزرو (یا به اختصار Fed)، وظیفۀ تنظیم‌گری سیستم مالی و پولی ایالات متحده آمریکا را دارد. سیستم فدرال رزرو متشکل از یک آژانس دولتی مرکزی در واشنگتن دی سی،  یک شورای عالی و 12 بانک منطقه در شهرهای اساسی ایالات متحده می‌باشد.

نکات کلیدی:

1) سیستم فدرال رزرو همانا بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا است.

2) وظیفۀ اصلی Fed کنترل سیاست‌های پولی و تنظیم‌گری بانک‌هاست.

3) سیستم پرداختِ Fed، که به Fedwire شناخته می‌شود، روزانه تیلیاردها دلار را بین بانک‌ها منتقل می‌کند.

4) کمیته بازار باز فدرال (Federal Open Market Committee به اختصار FOMC)، نهاد سیاست‌گذاریِ پولیِ Fed است و بر عرضه پول نظارت دارد.

5) FOMC نرخ هدفِ شبانه صندوق‌های فدرال، که همان نرخ بهره کوتاه مدت را هدایت می‌کند، را بر اساس وضعیت اقتصادی تعیین می‌کند.

آشنایی سیستم فدرال رزرو (FRS)

FRS همان بانک مرکزی ایالات متحده آمریکاست و یکی از مهم‌ترین نهادهای اثرگذار در اقتصاد این کشور است. ریاستِ این بانک بر عهده رئیس کل و شورای عالی شش نفرۀ آن می‌باشد. شش نفر عضو شورای عالی را رئیس جمهور ایالات متحده معرفی می‌کند و سنا به ایشان رای اطمینان می‌دهد.

فدرال رزرو 5 وظیفه اصلی دارد:

• اجرای سیاست‌های پولیِ ایالات متحدۀ آمریکا

• تنظیم‌گری نهادهای مالی به ویژه بانک‌ها

• نظارت و حمایت از حقوق اعتباری سپرده‌گذاران

• حفظ ثبات سیستم مالیِ کشور

• ارائه خدمات مالی به دولت فدرال

فدرال رزرو همچنین سه عملیاتِ سیستم پرداخت عمده‌فروشی که شامل خدمات صندوق سرمایه‌گذاری فدرال،  سرویس اوراق بهادارِ Fedwire و خدمات تسویه ملی را ارائه می‌دهد.

Fed قدرت و ابزار بسیاری برای اعمال سیاست‌هایی در راستای تضمین ثبات مالی دارد و تنظیم‌گر اصلی بانک‌هایی است که عضو سیستم فدرال رزرو هستند. Fed به عنوان آخرین وام‌دهنده به موسسات مالی/بانک‌هایی، فعالیت می‌کند.

عملیات بازار بازِ فدرال رزرو و اعلام عمومی نرخ بهره، از اساسی‌ترین ابزارهای سیاستی Fed حساب می‌شوند. علاوه بر سیاست‌های Fed، بانک‌ها در ایالات متحده آمریکا، تابع قوانین ایالتی، شرکت بیمه سپرده فدرال (در صورت عضویت) و اداره کنترل ارز (OCC) می‌باشند.

سیستم پرداخت فدرال رزرو

فدرال رزرو از دو سیستم پرداخت استفاده می‌کند: یکی Fedwire و دیگری FedNow. سرویس FedNow امکان انتقال وجه فوری را ممکن می‌کند. طبق اعلام فدرال رزرو، این سیستمِ پرداخت، «پرداخت‌هایی که در عرض چند ثانیه در هر روز و هر زمانی باشند به نحوی که دریافت‌کننده در لحظه بتواند آن را خرج کند» را ممکن می‌کند.

Fedwire سیستمی است که مراودات مالیِ نهادهای عضو Fed حساب دارند را ممکن می‌کند. به اعلام Fed، این سیستم «یک سیستم تسویه حساب بی‌درنگ است که موسسات مالی را قادر می‌سازند در لحظه از وجوه انتقال یافته استفاده کنند». این سیستم برای پرداخت‌های کلان مقیاس و از لحاظ زمانی حیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخچه FRS

Fed بر اساس قانون اجرایی فدرال رزرو (Federal Reserve Act) که در تاریخ 23 دسامبر 1913 توسط رئیس جمهور ویلسون در پاسخ به بحران مالی 1907 تدوین شده بود، بنیان نهاده شد. تا پیش از آن، ایالات متحده آمریکا تنها قدرت بزرگ بدون نهاد مالی مرکزی بود.

در ادامه، لحظات مهمِ تاریخی فدرال رزرو خواهد آمد:

• زمانی که قانون فدرال رزرو تصویب شد، بانک‌های تجاری ملزم شدند حساب ذخیره نزد بانک مرکزی محلی خود تشکیل دهند. بانک‌ها می‌توانند با وام‌های کوتاه مدت، نیازهای نقدینگی خود را مرتفع کنند.

• فدرال رزرو در سال‌های نخست، تغیرات مهمی را شاهد بود. برای نمونه پس از رکود بزرگ (1929–1939)، تغییراتی اساسی در ساختار آن ایجاد شد. هیئت مدیره (شورای عالی) فدرال رزرو بر اساس قوانینِ سال‌های 1933 و 1935، قدرت اجرایی بیشتر کسب کردند.

• در ادامه تغییرات، بر اساس قانون 1977، بانک مرکزی ملزم شده است نسبت به مبحث اشتغال حساس باشد و گزارش‌های تورمی خود را تسلیم کنگره کند.

سیستم فدرال رزرو (FRS) در مقابل کمیته بازار باز فدرال (FOMC)

کمیته بازار باز فدرال، نهاد سیاستگذاری پولی فدرال رزرو است و مسئول کنترل عرضه پول است. این نهاد متشکل از هفت عضو هئیت مدیره فدرال رزرو، رئیس فدرال رزرو نیویورک و چهار رئیس از 11 فدرال رزرو ایالتی باقی مانده می‌باشد. اعضای این کمیته، به صورت چرخشی و سالانه خدمت می‌کنند. FOMC در سال هشت بار به منظور مانیتور کردن و سیاست‌گذاری پولی کردن، جلسه تشکیل می‌دهند.

FOMC نرخ بهره شبانه بین بانکی را به عنوان نرخ بهره کوتاه مدت بر اساس ملاحظات سیاست‌گذارانه تعیین می‌کنند. وقتی قصد بر تحریک اقتصاد باشد، نرخ بهره شبانه را کاهش داده (سیاست انبساطی) و اگر بخواهند به تورم حمله کنند، نرخ بهره شبانه را افزایش (سیاست انقباضی) می‌دهند.

در ادامه، سیر تغییرات نرخ بهره هدف در سالیان اخیر را مشاهده خواهید کرد:

• نرخ هدف به علت بحران مالی 2008 به حدود 0.25 درصد  کاهش پیدا کرد و به مدت 7 سال در همین بازه باقی ماند.

• در 16 دسامبر 2015، Fed نرخ بهره هدف را از 0.25 درصد به 0.5 درصد افزایش داد که اولین افزایش نرخ بهره در ده سال پیش از خود بود.

• FOMC در اول آگوست 2019، نرخ بهره هدف را در کانال 2 درصد الی 2.25 درصد افزایش داد.

• به واسطه همه‌گیری کرونا (covid-19)، فدرال رزرو نرخ بهره را شدیداً کاهش داد و آن را در کریدور 0 درصد الی 0.25 درصد قرار داد.

• پس از پایان همه‌گیری کرونا، به علت افزایش تورم، Fed نرخ‌های بهره را شدیدا افزایش داد. FOMC در سال 2022 نرخ بهره را افزایش داد و در سال 2023 نیز این روند را ادامه داد. این روند ادامه دارد و در آخرین نشست FOMC که در جولای 2023 برگزار شده، کریدور نرخ بهره 5.25درصد تا 5.5درصد بوده است.

• در جلسات اخیر FOMC، نرخ بهره در بازه پیشین مانده است. (31 ژانویه 2024)

سه هدف اصلیِ FRS چیست؟

سه هدف اصلی FRS:

1- حداکثرسازی اشتغال (کاهش بیکاری)

2- ثبات قیمت‌ها

3- هدایت نرخ بهرۀ بلند مدت

این اهداف در قانون اجرایی فدرال رزرو به عنوان وظایف Fed قید شده است.

چه کسی هدایت Fed را در دست دارد؟

Fed به عنوان بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا، توسط شورای عالی/هیئت حکام (Board of Governors) هدایت می‌شود. این هیئت در واشنگتن دی سی استقرار دارد و هفت عضو آن توسط رئیس جمهور انتخاب و توسط مجلس نمایندگان تایید شده اند.

چه کسی سیاست‌های پولی را کنترل می‌کند؟

سیاست‌های پولی توسط بانک‌های مرکزی هدایت می‌شوند در آمریکا، Fed این مسئولیت را برعهده دارد. عملیات بازار باز (OMO)، نرخ ذخیره قانونی و نرخ بهره شبانه، ابزار سیاست‌گذاری‌ای است که Fed از آنها استفاده می‌کند. دولت در کشورها مسئول سیاست‌های مالی از قبیل مالیات و میزان کسری بودجه است.

در یک کلام

سیستم فدرال رزرو (FRS) به بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا اشاره دارد. Fed همانگونه که مشهور است، سیاست‌های پولی ایالات متحده آمریکا را تعیین می‌کند. از مسئولیت‌های آن می‌توان به تنظیم‌گری بانک‌ها، نظارت و حمایت از حقوق سپرده‌گذاران، حفظ ثبات سیستم مالی و ارائه خدمات مالی به دولت آمریکا اشاره کرد.

این مطالب توسط تیم دانشجویی پادکست سکه تهیه شده است و خالی از اشکال نیست، می‌توانید در صورت تمایل در بهبود آن‌ها کمک کنید.

به اشتراک بگذارید

تلگرام
واتس‌اپ
توییتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *