شما الان این‌جا هستید:

حلقه کمبریج (Cambridge Circus)

حلقه کمبریج یا حلقه کینز گروهی از اقتصاددانان جوان کمبریج بود که از نزدیک با جان مینارد کینز در ارتباط بودند. این گروه شامل ریچارد کان، جیمز مید، جوآن رابینسون، آستین رابینسون و پیرو سرافا بود. حلقه بلافاصله پس از انتشار کتاب «رساله‌ای در باب پول» کینز در 31 اکتبر 1930 شکل گرفت. این گروه برای خواندن و بحث درباره رساله و ارائه بازخورد در مورد ادامه کار نظری کینز که به نظریه عمومی او در مورد استخدام، بهره و پول منجر می شود، گرد هم آمدند. سرافا آغازگر این گروه بود که در اتاق‌ کان در ساختمان گیب در کینگز کالج گرد هم آمدند. حلقه در طی سال تحصیلی 1930-1931 در یک سمینار، که شامل برخی از دانشجویان کارشناسی بود، ملاقات کردند. سمینار در اتاق ترکیبی قدیمی کالج ترینیتی تشکیل شد.

کان به عنوان سخنگوی گروه عمل کرد و با هفته نامه کینز برای بحث در مورد افکار سیرک ملاقات کرد. کان مغالطه‌ی «کوزه بیوه» و «کوزه دانائید» (Danaid jar) را اساسی‌ترین موضوع در بحث‌های این گروه می‌داند. این موضوع به بیانیه کینز در رساله‌ای در باب اشاره می کند: وقتی کارآفرینی سودی کسب می‌کند و آن را صرف خرید کالا می‌کند، همان اندازه سود به کارآفرین بعدی منتقل می‌شود و این سود بی‌پایان مانند نفت کوزه بیوه در «کتاب‌های پادشاهان» عهد عتیق، در اقتصاد نفوذ می‌کند. (مورد معکوس، جایی است که کارآفرینان پس‌انداز می کنند، مشابه کوزه دانائید است که هرگز پر نمی شود). حلقه فرض ضمنی کینز مبنی بر وجود عرضه ثابت کالاهای مصرفی را به چالش کشید.

تأثیر این گروه بر نظریه عمومی مورد بحث قرار گرفته است. جوزف شومپیتر اظهار داشت که سهم کان تقریباً از یک نویسنده مشترک بوده است، اما خود کان این موضوع را رد کرده است. از سوی دیگر، دان پتینکین استدلال کرد که بیشتر پیشرفت‌های بزرگ کینز پس از انحلال گروه در بهار 1931 اتفاق افتاد.

این گروه هیچ گونه صورت جلسه‌ رسمی‌ای را تهیه نکرد، اما چندین گزارش دست اول از جلسات گروه منتشر شده است.

هم‌اکنون مهم‌ترین منبع درباره این حلقه کتاب ریچارد کان با عنوان «ساخته‌شدن نظریه عمومی کینز» است که در سال ۲۰۱۱ توسط انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شد.

این مطالب توسط تیم دانشجویی پادکست سکه تهیه شده است و خالی از اشکال نیست، می‌توانید در صورت تمایل در بهبود آن‌ها کمک کنید.

به اشتراک بگذارید

تلگرام
واتس‌اپ
توییتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *