شما الان این‌جا هستید:

انجمن مونت پلرین (Mont Pelerin Society)

انجمن مونت پلرین چیست؟

انجمن مونت پلرین (MPS) گروهی از اقتصاددانان، فیلسوفان و مورخان لیبرال کلاسیک است. اگرچه اعضا ممکن در تحلیل علل و پیامدها نظرات ناهمگونی داشته باشند باشند، اما انجمن خاطر نشان می‌کند که اعضای آن «خطر را در گسترش دولت می‌بینند، به ویژه در رفاه دولتی، در قدرت اتحادیه های کارگری و انحصار تجاری، و در تهدید مداوم و واقعیت تورم».

آشنایی با انجمن مونت پلرین

انجمن مونت پلرین در سال 1947 تأسیس شد، زمانی که فردریش هایک از گروهی متشکل از 36 دانشمند – که اکثراً اقتصاددانان بودند، و برخی از مورخان و فیلسوفان نیز در آن حضور داشتند – دعوت کرد تا درباره سرنوشت لیبرالیسم کلاسیک در جهان امروز بحث کنند. این گروه تاکید کرد که قصد ایجاد یک جریان ارتدوکس یا همسویی با هیچ حزب سیاسی را ندارد. در عوض، هدف آن این بود که به‌عنوان محفلی برای دانشمندان همفکر عمل کند تا در مورد سرنوشت لیبرالیسم کلاسیک بحث و گفتگو کنند و در مورد عملکرد، فضایل و نقص‌های سیستم بازارمحور که طرفداران آن معتقد بودند، بحث و تحلیل کنند. این انجمن در حال حاضر هر دو سال یک بار تشکیل جلسه می‌دهد.

در میان اعضای این انجمن هشت برنده جایزه نوبل اقتصاد، فردریش هایک (۱۹۷۴)، میلتون فریدمن (۱۹۷۶)، جورج استیگلر (۱۹۸۲)، جیمز بیوکنن (۱۹۸۶)، موریس اله (۱۹۸۸)، رونالد کوز (۱۹۹۱)، گری بکر (۱۹۹۲)، ورنون اسمیث (۲۰۰۲) و یک برنده جایزه نوبل ادبیات، ماریو بارگاس یوسا (۲۰۱۰) حضور دارند. از دیگر اعضای برجسته این انجمن می‌توان به لودویگ فون میزس، اقتصاددان اتریشی و کارل پوپر، فیلسوف اتریشی-بریتانیایی اشاره کرد.

تاریخچه انجمن مونت پلرین

بیانیه اصلی بنیانگذاران انجمن به نگرانی در مورد «خطرات فزاینده برای تمدن» اشاره کرد که آنها از افزایش قدرت دولت‌ها در بسیاری از نقاط جهان مشاهده کردند. این بیانیه (در اولین نشست این گروه در سال 1947) در طول چشم انداز اقتصادی و سیاسی پس از جنگ جهانی دوم نگاشته شد. انجمن مونت پلرین در واکنش به تشکیل بلوک شرق، تسلط بر اقتصادهای غربی توسط دوران رکود و سوسیالیسم زمان جنگ، و ظهور تئوری‌های اقتصادی مداخله‌گرایانه برای تسلط کامل در دانشگاه و محافل سیاست عمومی متولد شد.

بنابراین مبارزه اولیه در سالهای اول انجمن به عنوان مبارزه بین لیبرالیسم و توتالیتاریسم مشخص شد، زمانی که اولی در سراسر جهان کنار گذاشته می شد یا فعالانه سرکوب می‌شد، زیرا دومی حاکمیت قانون، حقوق فردی و حق را از بین می‌برد.

اخیراً، ظهور «دولت بزرگ» در غرب و همچنین ظهور مجدد اقتدارگرایی در بخش‌هایی از جهان که قبلاً به سمت ایده‌های دموکراتیک و لیبرال حرکت کرده بودند، نگران‌کننده بوده است. انجمن اقتصاد بازار آزاد و راه‌هایی را برای جایگزینی بسیاری از وظایفی که در حال حاضر توسط دولت ارائه می‌شود را با سرمایه‌گذاری آزاد ترویج می‌کند. انجمن همچنین از آزادی بیان و ارزش‌های سیاسی یک جامعه باز حمایت می کند.

جمع‌بندی

اگرچه فقدان یک گروه بندی رسمی و همگن (و در نتیجه بیانیه‌های خط مشی مشخص) قضاوت در مورد تأثیر این گروه بر سیاست‌گذاری را دشوار می کند، این واقعیت که همپوشانی قابل توجهی بین اعضای انجمن با دانشگاه‌ها و اتاق‌های فکر وجود دارد، بیان می‌کند که ایده های آن در واقع در بحث سیاست گذاری بازتاب پیدا می‌کند.

این مطالب توسط تیم دانشجویی پادکست سکه تهیه شده است و خالی از اشکال نیست، می‌توانید در صورت تمایل در بهبود آن‌ها کمک کنید.

به اشتراک بگذارید

تلگرام
واتس‌اپ
توییتر
فیسبوک
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *